ГРАБОВАЦ: ПАРЛАМЕНТАРНА РАСПРАВА О АГРЕСИЈИ ХРВАТСКЕ НА БиХ

Марко Грабовац
Марко Грабовац

Српски представници у заједничким институцијама БиХ приоритетно треба да се изборе за вођење расправе у парламенту БиХ о агресији Хрватске на БиХ у општини Брод 1992. године, рекао је предсједник Одбора за тражење заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац.

"Хрватска мора одговарати за ратне злочине над Србима у општини Брод, а не да њени представници у посљедње вријеме држе `лекције` Србима о почињеним злочинима у Хрватској", рекао је Грабовац Срни.

Грабовац каже да је неприхватљиво да главни актери овог злочина над Србима још нису одговарали, нити су осуђени за ове тешке злочине, упркос чињеници да је Хашком тужилаштву и Тужилаштву БиХ достављена обимна документација са доказима.

"Неприхватљиво је да нико није одговарао за злочине у Броду, иако постоји снимак изјаве Нијаза Чаушевића о стравичним злочинима над Србима и вађењу људских органа у Сијековцу код Брода", навео је Грабовац.

Он је изразио чуђење да након Чаушевићеве изјаве није вођена ни међународна непристрасна истрага о вађењу људских органа у Сијековцу код Брода.

Грабовац је раније рекао да је 26. марта 1992. године интервентни вод из Хрватске, на челу са Антом Пркачином, уз помоћ хрватско-муслиманских паравојних формација, на челу са Нијазом Чаушевићем из Брода, у Сијековцу починио стравичне злочине, убијајући и уништавајући све што је српско.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ГРАБОВАЦ: ИЗБЈЕГАВАЊЕ ИЗВОЂЕЊА ПРАВИХ СВЈЕДОКА ЗА ...

Сијековац: Злочин без казне - Jadovno 1941.

позив суду и тужилаштву да процесуирају злочине у сијековцу