ОБЕЗБИЈЕЂЕН БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ДО ДУГЕ ЊИВЕ

Манастир и споменик на Дугој Њиви

Манастир и споменик на Дугој Њиви

Град Бањалука обезбиједио је бесплатан превоз до Дуге Њиве код Модриче гдје ће у недјељу, 21. јуна, бити обиљежене 23 године од пробоја "Коридора живота" кроз Посавину.

Три аутобуса ће кренути са старе аутобуске станице у Видовданској улици у недјељу у 6.30 часова, а повратак је планиран по завршетку манифестације у поподневним часовима, саопштено је из Градске управе града Бањалука.

Обиљежавање пробоја "Коридора живота" организује Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

Програмом обиљежавања на Дугој Њиви код Модриче предвиђено је служење помена и полагање цвијећа на спомен-обиљежје погинулим у рату, затим обраћање званичника, а након тога и богат културно-умјетнички програм.

У акцији побоја коридора, завршеној 28. јуна 1992. године на простору Модриче, окончана је 42 дана дуга копнено-ваздушна блокада западног дијела Републике Српске.

У акцији "Коридор 1992", која је означена као судбоносна, погинула су 273 борца Војске Републике Српске, 70 припадника Министарства унутрашњих послова Српске и 70 бораца Војске Републике Српске Крајине.

Директан повод за акцију "Коридор живота" био је смрт 12 беба у бањалучком породилишту због недостатка кисеоника.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

У НЕДЈЕЉУ НА ДУГОЈ ЊИВИ СЈЕЋАЊЕ НА АКЦИЈУ "КОРИДОР ...

Одржано предавање "Коридор 92" - Jadovno 1941.

ОПЕРАЦИЈА КОРИДОР - Битка за пут живота, II део - Jadovno ...