ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ

ДЕРВЕНТА, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Полагањем вијенаца и служењем парастоса погинулим борцима испред централног-спомен обиљежја у Дервенти је обиљежен 29. септембар, дан када је прије 22 године ослобођена општина Дервента у одбрамбено-отаџбинском рату.

Вијенце и цвијеће положили су начелник општине Милорад Симић и његов замјеник Игор Жунић, потпредсједник Скупштине општине /СО/ Милан Ђукић, делегације борачких организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата и представници политичких странака. 

Начелник општине Дервента Симић уприличио је свечани пријем за руководство општинске Борачке организације и представнике других борачких организација. 

"Ово је дан када се сјећамо оних који су најзаслужнији за слободу свих нас, да покажемо да нису заборављени, као и њихове породице. Правимо нормализацију стања и радимо на томе да општину сврставамо у ред добрих општина у Републици Српској", рекао је Симић. 

Предсједник Борачке организације општине Дервента Боро Добриловић рекао је да је 29. септембар дан када је ослобођена цијела територија општине Дервента. 

"У град смо ушли већ 4. јула, али избијањем на Ободни канал слобода је стигла на цијелу територију општине. Борачка организација је поводом овог дана имала саборовање бораца, али ове године није уприличена свечаност, јер нисмо жељели да то чинимо у изборној кампањи, да неки то не упореде са одржавањем избора или подршком некој политичкој партији", рекао је Добриловић.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ОСВЕШТАЊЕ ОБНОВЉЕНЕ ПРВЕ ВОЈНЕ ЦРКВЕ У РЕПУБЛИЦИ

УЗАЛУДНА СУ НЕГИРАЊА РАТНИХ ЗЛОЧИНА НАД БУКВИЧКИМ СРБИМА

ОБИЉЕЖЕНЕ 22 ГОДИНЕ ОД ЗЛОЧИНА У БУКВИКУ