ОБИЉЕЖЕНО 20 ГОДИНА ОД ПОГИБИЈЕ БОШКА ПЕРИЋА

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/godisnjica_pogibije_Boska_Perica_Pese.jpgБРЧКО, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Парастосом и полагањем вијенаца на мјесном гробљу у Ражљеву, код Брчког, данас је одржана комеморација поводом двадесете годишњице погибије команданта специјане јединице Прве посавске бригаде Војске Републике Српске /ВРС/ Бошка Перића Пеше.

 

Тим поводом његов гроб, осим чланова породице и најближе родбине, посјетили су саборци, представници борачких асоцијација, те припадници командних структура у одбрамбено-отаџбинском рату на овим просторима.

Савјетник министра рада и борачко-инвалидске заштитете Републике Српске Милан Торбица, генерал у пензији, изјавио је да му је посебно у сјећању остало јунаштво Бошка Перића Пеше које је испољио у акцији за проширење коридора.

"Он је своје име уклесао у историју и никад не смије бити заборављен. Његови саборци и сви грађани Републике Српске треба да му буди захвални, јер је као веома млад стао на браник отаџбине, на браник православља, да брани српску земљу у судбоносном времену када је стварана Српска", рекао је генерал Торбица.

Пешин ратни командант, који је био на челу Прве посавске бригаде, генерал у пензији Милорад Кутлешић рекао је, након што се поклонио сјенима свог саборца и пријатеља, да је Бошко Перић јунак над јунацима, који се са 21 годином ставио у одбрану српског народа зашто је дао и свој живот 14. новембра 1994. године на Мајевици.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ОБИЉЕЖЕНО 18 ГОДИНА ОД ПОГИБИЈЕ ПЕШЕ - Jadovno 1941.

Parastos poginulim borcima Јedinice "Peša" - RTRS

Dvadeset godina specijalne jedinice „Peša“ VIDEO - RTV BN