ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛНИ ЗБОР У РОГОЉИМА

Споменик погинулим борцима ВРС у Рогољима код Градишке

Споменик погинулим борцима ВРС у Рогољима код Градишке

У Спомен-комлексу у Мјесној заједници Рогољи у општини Градишка данас је одржан традиционални Меморијални збор, служен је парастос и положени су вијенци и цвијеће на спомен-обиљежја борцима погинулим у протеклим ратовима.

Вијенце су положили начелник општине Градишка Зоран Латиновић и начелник општинског Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Вујадин Миљић, те представници СУБНОР-а, општинске и мјесне Борачке организације, Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у овој мјесној заједници, породице погинулих и мјештани.

Начелник општине Латиновић рекао је да спомен-комплекс у Рогољима, као и бројна спомен-обиљежја на подручју Градишке, свједоче о стадањима народа ове општине у протеклим ратовима.

"Данас треба да се поклонимо и запалимо свијеће за покој њихових душа и да у слободи и миру градимо Републику Српску, да је привредно и економски јачамо, да отварамо радна мјеста и тако спријечимо одлазак младих људи са ових простора", нагласио је Латиновић.

Предсједник Мјесне заједнице Рогољи Љубомир Цвјетковић истакао је одржавање традиционалног Меморијалног збора у Рогољима доказ да ова мјесна заједница неће заборавити своје мјештане који су пложили живот за мир.

У Спомен-комплексу у дворишту куће народног хероја Стевана Дукића у Рогољима налази се биста овог хероја Народноослободилачког рата, споменик за пет погинулих солунских бораца, спомен-обиљежје из Другог свјетског рата које свједочи о страдању 68 жртвава фашистичког усташког терора и 36 бораца Народноослободилачког рата, као и споменик борцима погинулим у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, на којем су уклесана имена девет бораца из ове мјесне заједнице.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА - Jadovno 1941.

парастос за погинуле борце и жртве фашизма из церовљана

обиљежено 19 година од егзодуса срба из западне славоније