ОТКРИВЕНА СПОМЕН-ЧЕСМА ПОСВЕЋЕНА ПАЛИМ БОРЦИМА

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/spomen_cesma_pelagicevo.jpgПЕЛАГИЋЕВО, 16. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић данас је свечано открио спомен-чесму у засеоку Кладуша код Пелагићева, која је посвећена седамнаесторици палих бораца Војске Републике Српске са овог подручја.

 Он је нагласио да погинули борци из овог мјеста завређују поштовање и да буде подигнуто спомен обиљежје у њихову част.

 "Успјели смо подићи ову спомен-чесму уз помоћ Мјесне заједнице и општине Пелагићево, и уз значајну подршку Владе Републике Српске, односно Министарства рада и борачко-инвалидске заштите", рекао је Ђокић.

 Укупна инвестиција износила је 18.000 КМ, а средства су обезбиједили Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, општина Пелагићево и грађани.

"Из наше мјесне заједнице у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је укупно 17 бораца. На овај начин настојимо да остану у нашем сјећању и да не буду заборављени", рекао је Горан Симић из Мјесне заједница Кладуша.

Он је навео да је локална заједница, осим спомен-обиљежја, хтјела да подигне још неки инфраструктурни објекат, те је одлучено да то буде спомен-чесма.

"Она ће истовремено да служи на добробит локланом становништву, а уједно и подсјећа на наше суграђане, који су дали највећу жртву за стварање Републике Српске", истакао је Симић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ВЛАДИКА ХРИЗОСТОМ ОСВЕШТАО СПОМЕН-ПЛОЧУ У ЛУГОВИМА

--