ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

СРНА

ШАМАЦ, /СРНА/ - У Спомен - капели у Писарима код Шамца 12. септембра служен је  традиционални молитвени помен за 16 погинулих бораца Војске Републике Српске и једну цивилну жртву Одбрамбено - отаџбинског рата.Парастос је служио шамачки свештеник Јово Лакић, а уз породице погинулих, мјештане Писара и околних мјесних заједница, присуствовало је комплетно руководство општине Шамац. 

Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да је обавеза општине да помаже породицама погинулих и да ће учинити све да се њихови најмилији достојно памте. 

"Имамо прилику да испунимо своју обавезу према онима који су дали темеље Српској. Они су нас задужили и ми ћемо то урадити. Увијек морамо поштовати ту највећу жртву и направити вјерски помен, и на тај начин продужити сјећање на див јунаке", рекао је Минић. 

Минић је истакао да се у овом селу родила идеја о организацији меморијалног фудбалског турнира, јер је међу погинулим било и фудбалера, те додао да би и породицама погинулих било драго да се направи нешто у знак сјећања на њихове најмилије. 

Син погинулог борца Луке, Стево Лукић каже да је његов отац погинуо на брвничком ратишту 1992. године, гдје су се водиле жестоке борбе. 

"Евоцирамо успомене, не смијемо да заборавимо, јер су за Републику Српску дали нешто најважније, а то је живот", рекао је Лукић. 

 

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png