ПАРАСТОС ЗА 12 ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ИЗ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ "РИТ"

Полагање вијенаца у мјесној заједници Рит
Полагање вијенаца у мјесној заједници Рит

У мјесној заједници "Рит" у Броду данас је служен парастос за дванаест погинулих бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату са подручја те мјесне заједнице.

Парастос је служио протојереј Јово Бановић, уз присуство чланова породица погинулих бораца, бивших бораца, те представника Борачке организације, општине Брод и грађана. 

Предсједник Предсједништва бродске Борачке организације Зоран Видић рекао је да је ова мјесна заједница симбол почетка страдања српског народа у протеклом рату, јер су још 1991. године пале прве жртве из тог мјеста. 

Видић је подсјетио да су два младића из "Рита" погинула служећи редовни војни рок, као припадници Југословенске народне армије, на ратиштима у Хрватској (Тењски Антуновац и Велика Буна) у борбама против припадника Збора народне гарде, затим 25. марта 1992. године свирепо су убијени чланови породица Мартић и Дујанић, а 1994. године погинуо је и Ђуро Видић, борац из ове мјесне заједнице. 

Почаст погинулим борцима полагањем вијенаца и цвијећа одали су чланови њихових породица, представници Борачке организације, те представници општине Брод.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СУТРА 23 ГОДИНЕ ОД ХРВАТСКЕ АГРЕСИЈЕ НА ОПШТИНУ БРОД

ОБИЉЕЖЕНЕ 23 ГОДИНЕ ОД ХРВАТСКЕ АГРЕСИЈЕ - Jadovno ...

обиљежавање 23 године од страдања срба у сијековцу 26. марта