ПАРАСТОС ЗА 37 ПОГИНУЛИХ

Шамац Гајеви

ШАМАЦ, 23. ЈУЛА (СРНА) - У спомен храму Свете Петке у Гајевима код Шамца данас је служен парастос за 18 бораца Војске Републике Српске и три цивила, погинулих у протеклом отаџбинском рату, као и за 16 жртава Другог свјетског рата са овог подручја.

 

Након парастоса и полагања вијенаца и цвијећа замјеник начелникa општине Шамац Симо Зарић рекао је да је присуство парастосу само мали дуг према онима који су уградили своје животе у Републику Српску и додао да је на општини да и даље води бригу о борачким категоријама.

Отац погинулог борца Никола Савић из Гајева рекао је да је ово свети дан када се поклањају мртвима, међу којима је и његов син.

"Док год сам жив, долазићу овдје иако ми је тешко. Стар сам и болестан, али сам јак на овај дан, јер желим да будем дио породице која је свој живот дала за Републику Српску и за наша покољења", изјавио је Савић.

Код спомен-цркве Свете Петке у Гајевима, сваке године на овај дан, одржава се и традиционални турнир у великом фудбалу, на којем учествују фудбалске екипе из Гајева и околних мјесних заједница. 

 

 

Извор: срна