ПОМЕН ЗА 114 БОРАЦА И 22 ЦИВИЛНЕ ЖРТВЕ

samac

ШАМАЦ, (СРНА) - Код споменика на градском тргу у Шамцу је служен молитвени помен за 114 бораца Војске Републике Српске (ВРС) и 22 цивилне жртве рата у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.
Комадант 5. батаљона Друге посавске брагаде ВРС Младен Радовић истакао је да је данашњи помен сјећање на оне који су уткали своје животе у Републику Српску.

"То је сјећање на једно вријеме за које сви хоћемо да кажемо да не треба никада више да се понови, али на које смо поносни јер је у Шамцу прво 4. одред у склопу 17. тактичке групе, а онда послије 5. батаљон био тај који је на границама наше општине и Републике Српске омогућио да останемо на овим просторима" рекао је Радовић.

Радовић је навео да је поносан што је био на челу једне једнице за коју ни Хашки трибунал није имао мотива ни аргумената да нађе ниједну једину замјерку, јер су њени припадници били војници и извршавали војне задатке.

"Све оно што се ружно десило има своје име и презиме, има појединце који су ту и вјероватно ће свако у наредном периоду за оно што је урадио и одговарати. Поносан сам што сам био командант једне јединице која је кроз све вријеме била једна од најбољих, а наравно за то су превасходно заслужни грађани Шамца", истакао је Радовић.

Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да се на овом споменику налазе имена свих настрадалих на подручју града Шамца.

"Ово су тешка времена, али ми ћемо као и досад наставити са бригом да ниједна ова породица не изостане из било којег програма када је ријеч о општинском менаџменту и општинском буџету", поручио је Минић.

 

 

Извор: срна