ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ ЖРТАВА СРПСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ

САРАЈЕВО, 9. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Посмртни остаци више лица српске националности пронађени су на локалитету између мјесних гробаља у општини Брод, саопштено је из Тужилаштва БиХ.


Током провођења ексхумације, којом је координисало Тужилаштво БиХ, на локалитету између мјесних гробаља у општини Брод, пронађено је једно комплетно тијело и више фрагмената посмртних остатака. Накнадним анализама биће утврђен тачан број жртава, али је извјесно да се на овој локацији налазе посмртни остаци неколико лица.

Према до сада прикупљеним информацијама, ријеч је о жртвама српске националности које су смртно страдале у прољеће 1992. године на подручју Брода.

Након извршене ексхумације и узимања ДНК узорака, у Бањалуци ће бити извршено утврђивање идентитета жртава посредством ДНК анализе.

Утврђивање идентитета жртава омогућиће њихово повезивање са неким од предмета ратних злочина на којима ради Тужилаштво БиХ.

Ексхумацијом је руководило и координисало Тужилаштво БиХ. На мјесту догађаја налазила се стручни сарадник Тужилаштва БиХ, а у процесу су учествовали представници Института за нестала лица БиХ, Међународне комисије за тражење несталих, судски вјештак-патолог, као и припадници МУП-а Републике Српске, који су обезбјеђивали локацију.

Тужилаштво БиХ, заједно са свим институцијама које су укључене у процес тражења несталих, наставља интензивне активности у процесима проналаска, ексхумације и идентификације несталих лица у свим крајевима БиХ.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

Посавина

ШВЕНДИМЕН САКРИО ДОКАЗЕ О ЗЛОЧИНУ?

ГРАБОВАЦ: ИЗБЈЕГАВАЊЕ ИЗВОЂЕЊА ПРАВИХ СВЈЕДОКА ЗА СИЈЕКОВАЦ

ЗЕМИРУ КОВАЧЕВИЋУ 10 ГОДИНА ЗАТВОРА

МИТРОВИЋ: НЕПРИХВАТЉИВО МАЛА КАЗНА ЗА ЗЕМИРА КОВАЧЕВИЋА