ПУДИЋ: НИ ЗВИЈЕРИ ТО НЕ БИ УЧИНИЛЕ

brcko

БРЧКО, (СРНА) - Предсједник Удружења породица погинулих и несталих Срба у дистрикту Брчко Јован Пудић рекао је Срни да злочин над Србима који се догодио прије 19. година у брчанском приградском насељу Грбавица не чине ни побјешњеле звијери једне другима.

"Када су нам четвртог дана, послије мучких иживљавања, из Бодеришта, гдје су били заробили 13 бораца Војске Републике Српске, припадници Армије БиХ испоручили измасакрирана тијела 11 српских жртава, неке од њих нисмо могли да препознамо. Тако нешто ни побјешњеле звијери не чине једне другима", рекао је Пудић, који је тог мартовског дана 1993. године деветнаестогодишњег сина Синишу успио да препозна само по одјећи.

Међу жртвама тог свирепог злочина у Бодеришту био је и Јованов рођени брат Мирослав Пудић.

Предсједник Удружења ветерана Борачке организације Републике Српске у дистрикту Брчко Живан Илић рекао је да му је 8. март већ 19 година најтужнији дан у години.

"Неколико дана прије него што су у Бодеришту заробили наше саборце, па их само њима знаним методама крвничког мучења усмртили, ми, припадници једне од јединица Војске Републике Српске, заробили смо у селу Улице петорицу муслиманских бораца. Размијенили смо их, а да никоме ни длака са главе није фалила", рекао је Илић Срни.

На мјесном гробљу у брчанском насељу Грбавица служен је парастос и прислужене свијеће на гробовима 13 мјештана које су на данашњи дан прије 19 година на најбруталнији начин мучили и убили припадници хрватско-муслиманских снага у Бодеришту, јужно од Брчког.

 

 

Извор: срна