СЛУЖЕН ПАРАСТОС И ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈЕ

brod

БРОД, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Служењем парастоса и полагањем вијенаца на споменик на Тргу патријарха Павла у Броду данас је обиљежен Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Дан Првог српског устанка.

Начелник општине Брод Милован Черек уприличио је пријем за представнике општинске Борачке организације, чланове Предсједништва, Одбора породица погинулих бораца и Одбора ратних војних инвалида.

Честитајући Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата, Черек је подсјетио да је општина Брод једна од ријетких општина у Српској која редовно испуњава све своје обавезе према борачкој популацији, па чини и више од тога, те изразио наду да ће таква пракса бити настављена и убудуће.
       
Честитајући празник борцима, предсједник општинске Борачке организације Марко Василић подсјетио је на историјски контунуитет борбе Срба за слободу и отаџбину, нагласивши значај очувања националног и државног идентитета Републике Српске, посебно истичући активну улогу Борачке организације у рјешавању свих значајних питања, како на општинском, тако и републичком нивоу.
       
У културно-умјетничком програму организације, на Тргу патријарха Павла у Броду, учествовало је и КУД "Душко Трифуновић" из Брода.

На централни Споменик палим борцима за Републику Српску цвијеће су положили представници општинске Борачке организације и општински функционери. Након полагања цвијећа присутни су посјетили Спомен-собу, гдје су положили цвијеће и запалили свијеће за настрадале у протеклом рату.

 

 

Извор: срна