СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМА У ГОРЊОЈ БАРИЦИ

БРОД, 4. ОКТОБРА /СРНА/ - Код спомен-обиљежја у Горњој Барици данас је служен парастос борцима Барице, Оштре Луке и Козарске Дубице, који су погинули у акцији ослобођења Брода у октобру 1992. године.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић рекао је да је парастос служен за 10 погинулих бораца села Барица, 17 погинулих са простора Козарске Дубице, 12 погинулих из Оштре Луке, али и борцима из других општина који су погинули у овој акцији. 

"У акцији ослобођења Брода учествовале су бројне јединице из других градова. Присуством и одавањем поште палим борцима освјежавамо сјећање на дане акције која је Броду донијела слободу, али и велику жртву коју је српски народ дао", нагласио је Видић. 

Он је навео да су ратне године зближиле становнике Брода, Козарске Дубице и Оштре Луке, који су данас посјетили спомен-обиљежје, традиционално као и свих претходних година. 

Прије помена погинулима, служеног у склопу програма обиљежавања "Октобарских свечаности слободе 2014", начелник општине Брод Илија Јовичић организовао је пријем за породице погинулих бораца из Оштре Луке, Козарске Дубице и Брода, а након тога посјетили су и спомен-собу. 

Предсједник Борачке организације Оштра Лука Јанко Стојнић рекао је да је сарадња са Борачком организацијом Брода веома добра и да породицама погинулих много значи долазак у Брод и присуствовање парастосу. 

Начелник општине Брод Илија Јовичић рекао је да су несретне околности у којима су људи дали животе за слободу зближили Брод, Бањалуку, Козарску Дубици и Оштру Луку, те да ће и у наредном времену локална заједница помагати борачку популацију и подржавати Организацију породица погинулих бораца.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ИНСТИТУТ СКРИВА СИЈЕКОВАЧКЕ ЖРТВЕ

СРБИ ПРОТИВ ПОДИЗАЊА СПОМЕНИКА ПРИПАДНИЦИМА АРМИЈЕ БиХ

ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДВАДЕСЕТЕ ГОДИШЊИЦЕ ЗЛОЧИНА