СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМА У ОБУДОВЦУ

ШАМАЦ, 14. НОВЕМБРА (СРНА) - У Обудовцу код Шамца данас је служен парастос за 44 погинула српска борца и 33 цивилне жртве протеклог одбрамбено-отаџбинског рата.
Парастос код спомен обиљежја у овом мјесту служио је свештеник Милан Гачић у присуству породица погинулих, представника локалне заједнице, бораца и грађана.
Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да локална заједница никада неће заборавити оне који су своје животе уградили у темеље Републике Српске и додао да је Обудовац био свијетла тачка у рату, јер је кроз ово мјесто пролазио Коридор живота.
Минић је истакао да ће општина Шамац наставити да из буџета издваја средстава за смјештај породица погинулих и ратних војних инвалида.
"Вјерујте да сигурно постоји нешто што се зове више од људског, а то је да су многи од нас, који смо данас овде, са овим див јунацима учестовали у стварању Српске. Морамо се борити за РС и за остварење права који припадају борцима и овим категоријама становништва", нагласио је Минић.
Стана Којић, мајка погинулог борца Зорана Којића, захвалила је свима који долазе на помен код споменика на којем су име и слика њеног сина.

 

Стана Којић, мајка погинулог двадесетчетворогодишњег Зорана

Стана Којић, мајка погинулог двадесетчетворогодишњег Зорана

 

"Наша дужност је да помажемо ове категорије и анимирамо друге да се окупе код споменика и да се сјећамо див јунака који су животе дали за нашу слободу и Републику Српску", рекао је предсједник обудовачке Борачке организације Петко Бијелић.

 

 

Извор: срна