У КРУШКОВОМ ПОЉУ СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Служен парастос за 14 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве у Крушковом Пољу

Служен парастос за 14 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве у Крушковом Пољу

У Крушковом Пољу код Шамца данас је, на Велику Госпојину, служен парастос за 14 погинулих бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве рата из овог мјеста.


Начелник општине Шамац Саво Минић рекао је да су борци из Крушковог Поља уградили своје животе у темеље Републике Српске. 

"Погинули борци су јунаци који су створили Републику Српску и захваљујући њима ми овдје живимо и радимо. Онај ко не поштује хероје не поштује ни себе. Морамо се окупити око цркве и поштовати Републику Српску, она је наша заједничка", нагласио је Минић. 

Он је позвао окупљене да буду хришћани који се неће радовати туђој несрећи и да наставе путем слоге. 

Минић је захвалио мјесној заједници Крушково Поље, која је била примјер солидарности током мајских поплава прошле године, а и данас заједничким радом мјештани уређују своје село. 

Предсједник ове мјесне заједнице Славко Илишковић рекао је да је споменик погинулим борцима Војске Републике Српске у овом селу саграђен 2004. године и да се од тада код њега сваке године служи парастос страдалима. 

"Не смијемо и не можемо заборавити оне који су нам створили Републику Српску", рекао је Илишковић. 

Након парастоса, вијенце и цвијеће на споменик палим борцима положили су чланови породица погинулих, Борачке организације из Шамца, општинских власти и околних мјесних заједница.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

служен парастос за страдале борце и цивиле у крушковом пољу

Посавина - Јадовно 1941.