УЛИЦУ НАЗВАТИ ПО ГЕНЕРАЛУ СЛАВКУ ЛИСИЦИ

Скупштина општинске Борачке организације у Броду
Скупштина општинске Борачке организације у Броду

БРОД, 30. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Борачка организација општине Брод затражиће од локалне управе да садашња Стадионска улица буде названа по генералу Војске Републике Српске Славку Лисици, којег грађани сматрају најзаслужнијим за ослобођење ове општине у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

На сједници Скупштине ове организације делегати су били једногласни у ставу да буде покренута ова иницијатива. 

Предсједник Борачке организације општине Брод Зоран Видић рекао је да је организација ове године имала низ активности на терену и да у раду има подршку локалне заједнице. 

"Редовно смо обиљежавали значајне датуме и одржавали помен парастосе. Осим тога, настојали смо да помогнемо да борачке категорије лакше остваре права која им припадају, почев од стамбеног збрињавања, лијечења, обезбјеђивања стипендија и уџбеника дјеци погинулих бораца, посредовање у набавци зимнице", каже Видић. 

Он је навео да је општинска Борачка организација ове године, уз помоћ општине, за изградњу спомен-обиљежја обезбиједила 10.000 КМ. 

Видић је подсјетио да је предузеће "Борац-Брод", које је основала Борачка организација и запошљава 22 радника, на конкурсу за избор послодавца године за лица са инвалидитетом у Републици Српској освојило награду као најбоље у категорији средњих друштава. 

Он је додао да су борци из Брода током катастрофалних поплава у више наврата организовали прикупљање помоћи у храни, одјећи, али и сточној храни, коју су испоручили становништву Бијељине и Шамца, те да су учествовали у акцији даривања крви. 

Делегати су на јучерашњој сједници Скупштине Борачке организације једногласно подржали Извјештај о раду за 2014. годину и Програм рада за 2015. годину.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ОТКРИВЕН СПОМЕНИК ГЕНЕРАЛУ СЛАВКУ ЛИСИЦИ - Jadovno ...

обиљежена годишњица ослобођења општине ... - Jadovno 1941.

ОБИЉЕЖЕНО 20 ГОДИНА ОД ОПЕРАЦИЈЕ ... - Jadovno 1941.

21 година од напада на Купрес - Jadovno 1941.