УЗАЛУДНА СУ НЕГИРАЊА РАТНИХ ЗЛОЧИНА НАД БУКВИЧКИМ СРБИМА

БРЧКО, 24. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Судски процеси који се воде пред брчанским правосуђем потврђују да се страшни злочин над Србима у Буковцу и Буквику код Брчког заиста догодио и да су постојали логори за Србе из тих села, саопштено је из Удружења породица погинулих бораца Републике Српске у дистрикту.

"Узалудни су напори једног брчанског бошњачког удружења да негира постојање ових злочина, јер свједочења преживјелих Срба, али и бројне хумке и неоткривени посмртни остаци српских цивила из та два села недвосмислено свједоче о злочину", наводи се у реаговању поводом саопштења Удружења породица несталих, насилно одведених и убијених Бошњака дистрикта Брчко у коме се негирају српске жртве из буквичких села и постојање логора за Србе. 

Породице погинулих Срба изражавају невјерицу како је уопште могуће да људе који су из категорије породица страдалих у рату вријеђају изјаве њихових сапатника. 

"Ружно је да злочином не сматрају убиство 65 људи само у једном дану, одвођење више од 2.500 људи у логоре, њихова премлаћивања, силовања, потпуно протјеривање са њихових огњишта, те рушење свих српских објеката који су постојали на буквичком платоу", наводе из Удружења породица погинулих бораца Републике Српске у дистрикту Брчко. 

Бошњачко удружење не само да се неутемељено критикује изјаве српских страдалника из Буковца и Буквика, него, штавише, негира постојање логора у муслиманском дијелу предратне брчанске општине основаних на почетку минулог рата, додаје се у саопштењу. 

"Помирење за којим вапе ови простори на којима одувијек живимо захтијева кажњавање свих злочинаца. Двоструки аршини ништа добро не доносе никоме, понајмање људима који су искусили све страхоте грађанског рата у БиХ", истиче се у саопштењу.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ОБИЉЕЖЕНЕ 22 ГОДИНЕ ОД ЗЛОЧИНА У БУКВИКУ

БУКВИК: ЗЛОЧИН БЕЗ КАЗНЕ“ У БАЊА ЛУЦИ

ЖРТВЕ "ДРУГОГ РЕДА" ОТКАЗУЈУ ПОСЛУШНОСТ