Херцеговци једногласни: Акција “Подигнимо Пребиловце” приоритет свих нас!

tl_files/ug_jadovno/img/stratista/prebilovci/devic-prebilovci4.jpg

У парохијском дому храма Светог Саве на Врачару одржан је радни састанак који је иницирао Миленко Јахура, председник СНД “Пребиловци”. Поред њега домаћине овог скупа су представљали Војо Бабић и Слободан Аћимовић, а скупу су присуствовали представници: Клуба Гачана (Светозар Црногорац, Милош Марковић), Удружења Билећана (Мишо Албијанић. Маја Кокољ и Јелица Вуковић), Удружења “Херцеговац” из Панчева (Миленко Чабрило) и Удруженајај Требињаца (Жарко Ратковић и Божидар Глоговац). 

Ученисницима скупа пуну подршку је пружило и Удружење Херцеговаца из Шведске, писмом које је потписала Каролина Вучковић- Столица, председница тог удружења.

Присутни су једногласно пружили  пуну подршку обнови и очувању Пребиловаца као живог села, али и као места које мора да има посебно место на мапи културно- историјске, меморијалне и природне вредности српскогнарода.

Херцеговачка удружења ће се укључити у акцију “Подигнимо Пребиловце” , а то ће радити заједнички, низом договорених активности. 

Формално успостављање координације завичајних удружења требало би да се договори на састанку који ће се одржати у четвртак 27. фебруара у 16 часова у парохијском дому храма Светог Саве 

И овим путем позивамо представнике свих завичајних удружења Херцеговаца да се одазову овом позиву и узму активно учешће у акцији “Подигнимо Пребиловце”, као једном од најизазовнијих завичајних задата ове генерације.

 

Извор: СЛОБОДНА ХЕРЦЕГОВИНА

 

Везане вијести: 

ПРЕБИЛОВЦИ