ДЕДА ЂОРЂЕ ДОБИО ПОМОЋНИКА: Последњи Србин на Зејтинлику захваљује Србији!

Предраг Недељковић (47) именован је за помоћника чувеног Ђорђа Михаиловића, који гробове српских бораца чува више од пола века

Краљевчанин Предраг Недељковић (47) који је пре неколико месеци одлуком Министарства за рад изабран за новог чувара гробова српских ратника страдалих на Солунском фронту у Првом светском рату биће помоћник.

– Ђорђе је ходајућа легенда. Од њега сваки дан чујем нову причу о овом месту и овим људима. Енергију коју он има многи млади људи немају… Без обзира на године, деда Ђорђе се не предаје. Сваког дана почињемо посао у пет ујутру, на 12.000 квадрата гробља не сме да буде ни травке – објаснио је Недељковић за медије.

– У Грчку сам дошао на одмор. Ту сам срео садашњу супругу и већ десет година живим у овој земљи. Услов за чувара војничког гробља било је и пребивалиште у Грчкој и познавање језика, па је ово још један доказ да се ништа у животу не дешава случајно. Други услов – да сам потомак солунског ратника, такође сам испунио – наводи Предраг за медије додајући да своју нову професију не доживљава као посао, већ као “част која се реткима указује”.

И Ђорђе је задовољан што ће добити помоћ, али признаје да му је жао што то није неко из лозе Михаиловића. Он је објаснио да нема сина да га замени и да зато још увек ради, као и да има ћерку, али да за овај посао ипак треба “мушка рука”.

– Добро је што ми је Србија послала Предрага, који ће ме једног дана заменити јер нећу живети двеста година. Он је храбар и частан човек – објаснио је Ђорђе.

 

Извор: ТЕЛЕГРАФ

 

Везане вијести:

Зејтинлик: Последња веза са уснулим пуковима - Jadovno 1941.

Ђорђе Михаиловић /чувар Српског војничког гробља на ...

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СЛУЖИО ПАРАСТОС НА ... - Jadovno 1941.