ОБИЉЕЖЕН ВИЈЕК ОД ДРИНСКЕ БИТКЕ

ЛОЗНИЦА, 7. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Церемонијом полагања вијенаца и одавања почасти данас је у Гучеву код Лознице обиљежено 100 година од Дринске битке, у којој су припадници српске војске покушали да спријече инвазију Аустроугарске у Краљевину Србију 1914. године.


Церемонију је у име Владе Србије предводио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је на спомен-костурницу настрадалима положио вијенац заједно са представницима Министарства одбране и Војске Србије, града Лознице и удружењима грађана посвећеним очувању сјећања и његовања традиције ослободилачких ратова Србије.

Вулин је поручио да српски војници и грађани никада неће бити заборављени.

"Нису исти ни после 100 година они који су на Србију насрнули и они који су Србију бранили. Не може бити иста Дринска дивизија и 42. домобранска вражија, која је своје вражје име зарадила баш палећи Мачву, кољући Посавину, вешајући и убијајући све, од детета до старца", рекао је Вулин, додавши да је обавеза да јунаци буду запамћени.

Вулин је истакао да Србија има чега да се сјећа, чиме да се поноси и чему да се нада.

"Прошло је 100 година, али реч због које је вредило бити на Гучеву, Церу, Кајмакчалану - слобода, одзвања још у свакој српској глави", поручио је Вулин.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

ПОМЕН И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ ПОВОДОМ 100 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА СРБА

Од Косова до Текериша и назад

Ура Срби, напред у отаџбину!