ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА "МЛАДА БОСНА И САРАЈЕВСКИ АТЕНТАТ"

БРЧКО, 26. ОКТОБРА /СРНА/ – Код споменика Добросаву Јовановићу у централном градском парку у Брчком данас је отворена изложба архивских докумената "Млада Босна и Сарајевски атентат" у оквиру манифестација којима Светосавска омладинска заједница /СОЗ/ Епархије зворничко-тузланске у Брчком обиљежава стогодишњицу Великог рата.

Изложбу, коју чине фотографије и факсимили историјских аката хронолошки поређаних на 12 паноа, отворио је координатор брчанског СОЗ-а протођакон Драган Поповић у присуству педесетак поштовалаца српског историјског и духовног насљеђа. 

Пригодну бесједу одржао је предсједник организационог одбора овог удружења за обиљежавање стогодишњице Првог свјетског рата Цвијан Пајкановић. 

"Дошли смо, ево, да се послије 100 година напојимо на врелу српских добровољаца", рекао је Пајкановић. 

Српског добровољца Добросава Јовановића окупатори су објесили 1914. године, а његови саборци из тадашњег среза брчанског подигли су му споменик 1932. године. 

Изложбу на отвореном грађани ће моћи да посјете до 9. новембра. Вечерас у 19.00 часова у великој сали Дома културе у Брчком биће приказан играни филм "Марш на Дрину".

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

Изложба архивских докумената у Тузли

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА "БРАНИО САМ МЛАДУ БОСНУ"

ПРЕД НОВОСАЂАНИМА "МЛАДА БОСНА И САРАЈЕВСКИ АТЕНТАТ"