ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ОСВЕШТАО РУСКИ НЕКРОПОЉ

tl_files/ug_jadovno/img/prvi_svjetski_rat/Osvecenje_ruskog_nekropolja.jpgБЕОГРАД, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Његова светост патријарх московски и цијеле Русије Кирил данас је освештао историјско-меморијални комплекс Руски некропољ на Новом гробљу у Београду.

 Учешће у реконструкцији Руског некропоља узела је и компанија "Гаспромњефт", у име које се обратио члан Управног одбора Александар Дибаљ, истакавши да ова компанија није само највећи инвеститор у Србији већ и корпоративни спонзор различитих друштвено одговорних пројеката.

 "Компанија дуги низ година успешно проводи крупне пројекте у области историје и културе, који промовишу развој односа наших земаља. Учешће у реконструкцији Руског некропоља у Београду представља наш допринос очувању историјског наслеђа, управо оног које се односи на споменике заједничке историје Русије и Србије", рекао је Дибаљ.

 Предвиђено је да руски патријарх Кирил данас уручи орден Преподобног Серафима Саровског предсједнику фондације Руски некропољ Ненаду Поповићу, преносе београдски медији.

За сутра је планирано да патријарх Кирил у Београду освешта споменик цару Николају Другом Романову, који ће, како је најављено, открити предсједник Србије Томислав Николић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести: