Пејовић: Повампирењу фашизма одговорићемо онако како заслужује

Будва спомен плоча српским ослободиоцима

Будва спомен плоча српским ослободиоцима

Опозиционе странке оштро су данас осудили иницијативу Либералне партије да се уклони спомен плоча у Будви посвећена српској војсци која је 1918. ослободила тај град и поручили да тај евентуални чин неће проћи тако лако.

На табли која је изнад главних врата у Стари град постављена 1931. године, пише: “На успомену доласка храбре побједоносне Српске војске која послије јуначних побједа ослободи Будву, на Митровдан 8. новембра 1918. поставља Општина Будва„.

Изнад тог натписа уклесане су ријечи Петра Петровића Његоша„Поколења, дјела суде…“.

Либерална партија је у новембру прошле године позвала Министарство културе да „уреди градске бедеме и ову плочу скине као и сваку другу која деградира изглед старог града“. Из Директората за културну баштину стигао је одговор да табла српским ослободиоцима Будве буде уклоњена, а само се тражи начин како да се то уради.

Одборник СНП у СО Будва Мишо Пејовић сматра да се ради о повампирењу фашизма.

Дефинитивно се ради о повампирењу фашизма, подсјетићу да се чак ни талијански окупатори нису дрзнули на овај корак, већ то раде они чији су преци јели талијанске конзерве и увијек били на страни квислинга“, казао је Пејовић за портал ИН4С.

Будва

Он је навео да уклањање спомен-плоче неће проћи без одговора.

Ја као појединац бих волио да знам датум кад то намјеравају да ураде, како би смо им на начин, како су наши преци који су ослобађали Будву од овакве банде, адекватно одговорили, онако како заслужују“, поручио је Пејовић.

 

Извор: ИН4С портал

 

Везане вијести:

РАДИКАЛИМА ВРАЋЕНА СПОМЕН-ПЛОЧА - Jadovno 1941.