ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА "БРАНИО САМ МЛАДУ БОСНУ"

БЕОГРАД, 15. ОКТОБРА /СРНА/ - Играни филм "Бранио сам Младу Босну" редитеља и сценаристе Срђана Кољевића премијерно је приказан у "Сава центру" у Београду.

У публици су синоћ биле и личности из политичког и јавног живота, као и колеге из филмског свијета које су дошле да подрже овај пројекат.

Аутор и велика глумачка екипа добили су дуг аплауз многобројне публике.

Филм је историјска драма о суђењу актерима Сарајевског атентата, а кроз спој фактографије и емоција говори о заносу и идеалима Младобосанаца, али из до сада мање познатог угла, преносе београдски медији.

Један од главних актера филма је млади аустријски адвокат Рудолф Цистлер, који им је додијељен као бранилац по службеној дужности, а том задатку је приступио часно, заступајући право и правду у политички обојеном судском процесу који су провеле аустроугарске власти у Сарајеву 1914. године.

Ту улогу игра Никола Ракочевић. У филму глуме Небојша Глоговац, Вук Костић, Борис Исаковић, Драган Петровић - Пеле, Љубомир Бандовић, Бранислав Лечић, Радослав Миленковић, Ирфан Менсур, Бане Томашевић, као и генерација младих српских глумаца.

Продуцент је Зоран Јанковић - кућа "Кошутњак Филм", а дистрибутер "Арт Виста". Пројекат су подржали филмски центар Србије и Радио-телевизија Србије.

Филм ће данас имати премијеру у Новом Саду, а од 16. октобра биће на редовном биоскопском репертоару широм Србије.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

Uskoro počinje snimanje filma "Branio sam Mladu Bosnu"

"Branio sam Mladu Bosnu": Odanost istini i struci

PREMIJERA: Film Branio sam Mladu Bosnu u Sava centru