БРКИЋ: БРАМЕРЦ НИЈЕ ИСПУНИО ОБЕЋАЊА

Серж Брамерц

Серж Брамерц

Предсједник Градске организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Бањалука Станислав Бркић изјавио је да главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц није испунио ниједно обећање које је дао породицама српских жртава рата у вези са процесуирањем најкрупнијих предмета ратних злочина над Србима у БиХ.

 

"Брамерц до сада ништа није урадио да коначно пред Судом БиХ буду процесуирани `најкрупнији предмети` ратних злочина почињених над Србима, као што су Атиф Дудаковић, Сакиб Махмуљин и многи други", рекао је Бркић Срни. 

 

Коментаришући за данас најављени почетак тродневне посјете Брамерца Сарајеву и Мостару, Бркић је рекао да Брамерц тамо намјерава одржати предавање како треба оптуживати невине Србе за ратне злочине и заштитити Бошњаке и Хрвате. 

 

Бркић каже да Брамерц нема намјеру да дође у Бањалуку, јер су Срби унапријед оптужени за ратне злочине, прије него што је "и почео пројектовани рат који су договорили САД и Велика Британија са Француском". 

 

"Породице погинулих из Републике Српске годинама указују на нерад Суда и Тужилаштва БиХ на процесуирању ратних злочина над Србима и чекају, али је стрпљењу дошао крај", истакао је Бркић. 

 

Бркић је закључио да за то додатну кривицу сносе српски представници у заједничким институцијама БиХ, који искључиво гледају властити интерес, а не породице погинулих. 

 

Главни тужилац Хашког трибунала Серж Брамерц требало би да од данас до сриједе, 7. октобра, борави у Сарајеву и Мостару, гдје ће студентима универзитета ова два града одржати предавања о савременим изазовима међународног кривичног правосуђа.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

БРАМЕРЦ НЕПРАВЕДНО УСЛОВЉАВА СРБИЈУ - Jadovno 1941.

Саопштење за јавност поводом интервјуа главног тужиоца ...

позив српским посланицима на јединство у случају "џаферовић"