КАРЛИЦА: СРПСКА НАСТАЛА НА ОДБРАНИ, А НЕ НА ГЕНОЦИДУ

Градоначелник Марко Павић са представницима удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата
Градоначелник Марко Павић са представницима удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата

ПРИЈЕДОР, 8. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора Здравка Карлица изјавила је данас да је Република Српска настала на одбрани, а не на геноциду.

"Нама је Република Српска прво и основно јер су наши најмилији дали животе за њу. Овдје су људи само бранили своја огњишта", рекла је Карлица новинарима у Приједору након пријема код градоначелника Марка Павића поводом Дана Републике. 

Предсједник Борачке организације града Приједора Зоран Предојевић рекао је да је 9. јануар светиња за чланове Борачке организације и печат борбе у одбрамбено-отаџбинском рату. 

"Заједнички циљ нам је очување и одбрана Републике Српске од свих злонамјерника који желе да она нестане са карте Европе. Мислим да ћемо је, не само очувати, него и ојачати", поручио је Предојевић. 

Предсједник Удружења ратних заробљеника и логораша регије Приједор Зоран Маријановић рекао је да чланови овог удружења остају на истом путу борбе за Републику Српску као и прије 20 и више година. 

Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је да чланови ових удружења и њихове породице знају шта је Република Српска и знају за шта су се борили и за шта су њихови најмилији дали животе. 

"Начин на који су размишљали и чињеница да су за Српску дали животе обавезује нас да се присјетимо и подсјетимо и да одамо захвалност свима који су се борили за Републику Српску и створили ово што данас имамо", нагласио је Павић. 

Он је поручио да градска управа у Приједору и ове категорије становника имају заједнички став и спремност да се и данас боре за Републику Српску и да од те борбе никад не одустану. 

Осим ова три удружења, Павић је поводом Дана Републике, данас примио и представнике резервних војних старјешина. 

Делегације су, након пријема, положиле вијенце на споменик "За крст часни".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Обиљежавање дана погинулих и несталих у ... - Jadovno 1941.

КАМЕНИ ЦВИЈЕТ СА 575 ИМЕНА - Jadovno 1941.

ОБИЉЕЖЕНО 20 ГОДИНА ОД ОДБРАНЕ ГРАДА ... - Jadovno 1941.