СЛУЖЕН ПОМЕН ЗА 20 ПОГИНУЛИХ ПОЛИЦАЈАЦА

 Полагање вијенаца страдалим полицајцима у Мркоњић Граду

Полагање вијенаца страдалим полицајцима у Мркоњић Граду

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Мркоњић Граду данас је служен парастос поводом 23 године од погибије 20 мркоњићких полицајаца, а на спомен-обиљежје у Станици јавне безбједности положени су вијенци и цвијеће.

Представници полиције и породица погинулих полицајаца положили су цвијећа и на спомен-обиљежје у Шебезима.

Начелник Станице јавне безбједности Мркоњић Град Милан Милекић рекао је да служењем парастоса, прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца још једном одају почаст припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Станице јавне безбједности Мркоњић Град који су 1992. године у одбрамбено-отаџбинском рату животе дали за Републику Српску.

"На овај начин показујемо и доказујемо да они нису заборављени, као ни њихове породице, и не смијемо заборавити допринос који су они дали за Републику Српску и за Министарство унутрашњих послова", истакао је Милекић.

Слободан Чулић, чији је син Живодраг погинуо тог дана у 23. години, каже да му никако није јасно да за оволико вријеме нико није одговарао.

"Толико времена да је прошло, а да се нешто није доказало због чега је то било, ко је крив, ко је узрочник, барем да се нешто докаже. Не могу вјеровати да постоји толика неодговорност", истакао је Чулић.

Тужилаштву БиХ за овај ратни злочин поднијете су кривичне пријаве, али још нико није одговарао.

Паравојне формације хрватских оружаних снага и "Зелене беретке" из Јајца су из засједе 13. јула 1992. године убиле у Шебезима код Лисковице 20 полицајаца из Мркоњић Града, док се још један води као нестао.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Мркоњић Град: Парастос за 22 убијена полицајца - Jadovno 1941.

ЂОКИЋ: НЕПРИЈАТЕЉ ХТИО ДА ЗАТРЕ ЖИВОТ СРБА ...

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ СРПСКЕ БОРЦЕ - Jadovno ...