fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПРЕНОСИМО: ПОМЕН ЖРТВАМА УСТАШКОГ ГЕНОЦИДА НА ГАРАВИЦАМА

2 jун 2010. ПОМЕН ЖРТВАМА УСТАШКОГ ГЕНОЦИДА НА ГАРАВИЦАМА

Гаравице надомак Бихаћа су стравично мjесто усташког злочина и геноцида над Српским народом Краjине од 1941-1945. године. Према неслужбеним подацима на Гаравицама jе убиjено и заклано између 12-15000 невиних људи, приjе свега срба, рома и jевреja. О Гаравицама се политички “мудро“ ћутало читавих 50 и више година, како би се над невиним жртвама усташког злочина и геноцида експериментисало са братством и jединством. Године 1990/91., а потом и наредне од 1992.- до данас показаше да се љубав, братсво и jединство не могу градити на лажи, превари и гриjеху. Комунисти су пропустили историjску прилику коjу им jе свиjет дао да казне усташке ратне злочинце, да осуде геноцид над Српски, Јевреjским и Ромским народом коjег починише усташе, балисти и др. И умjесто да то ураде они потомке жртава геноцида осудише на ћутање, на заборав своjих родитеља, ђедова и бака. Истовремено, комунисти своjе ратне савезнике у борби против Српског народа усташе наградише одлукама, гле парадокса, АВНОЈ-а у Бихаћу и Јаjцу разбиjањем Југославиjе прво на федреалне jединице, а потом 1974.године  на републике.

Гаравице

2. jуна т. 2010. године Високопреподобни архимандрит Јелисеj, игуман манастира Симонопетра са Свете Горе,  боравећи у Бихаћу изрази жељу да посjети и Гаравице, за коjе му jе приповjедао Епископ Хризостом, те да отслужи помен невино постдралим. И би тако. У пратњи самог Владике Хризостома, те домаћина из Општине Бихаћ и мањом групом вjерника на челу са свештеником о.Далиборем дође на Гарвице, отслужи помен и помоли се за све невино побиjене и затрпане на Гаравицама.

Богољуб-Р.

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/edt/dusan-slike/Grahovo1baner2.jpg

 

 

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: