fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

БАЛКАНСКА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „ТЕЖИНА ЛАНАЦА ДВА“

Premijera_filma_Tezina_lanaca_2_u_Banjaluci-808cc0acУ Културном центру Бански двор у Бањалуци вечерас jе одржана балканска премиjера документарног филма „Тежина ланаца два“, аутора Бориса Малагурског, у коме се анализираjу догађаjи коjи су услиjедили након распада бивше Југославиjе.

Малагурски jе истакао да се у филму деконструишу модерни митови о обећањима бољег живота и да су у њему интервjуисани многи еминентни стручњаци, међу коjима су Ноам Чомски, Оливер Стоун, Карла дел Понте, Маjкл Парети, као и бивши директор ЦИА.

„Вjеруjем да своjим филмом могу да покренем људе на акциjу, да почну да вjеруjу у снагу личног доприноса напретку друштва у коме живе“, рекао jе новинарима Малагурски.

Он jе изразио задовољство што jе премиjери присуствовао велики броj грађана.

Предсjедник Униjе студената Републике Српске Боривоj Обрадовић нагласио jе да се студенти Српске придружуjу младим људима из циjелог свиjета коjи желе да чуjу и неку другу причу о догађаjима након распада бивше Југославиjе, осим оне коjа jе пласирана посљедњих година.

Премиjери филма присуствовали су предсjедник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, министри у Влади Републике Српске, званице из културног, jавног и друштвеног живота.

У Дому омладине у Бањалуци сутра ће бити одржане двиjе проjекциjе овог филма, а 24. jануара jош три на Машинском факултету бањалучког Универзитета – у 15.00, 18.00 и 21.00 час.

„Тежина ланаца два“, од свjетске премиjере на Монтекасино фестивалу у Јоханесбургу 20. новембра, до сада jе приказана у Шведском филмском институту у Стокхолму, у Мексико Ситиjу, Ванкуверу, Торонту, Инсбруку, Штутгарту и Берлину.

Послиjе Бањалуке, проjекциjе овог документарног филма биће одржане и у Србиjи.

Организатор премиjере у Бањалуци су Униjа студената Републике Српске, Студентски парламент Универзитета у Бањалуци и Културни центар Бански двор.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

„ТЕЖИНА ЛАНАЦА ДВА“ 22. И 23. ЈАНУАРА У БАЊАЛУЦИ

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: