fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

БЕРЛИН ПЛАЋА ОДШТЕТУ СОВЈЕТСКИМ ЗАРОБЉЕНИЦИМА

Совjетски заробљеници претрпили су ужасне тортуре у њемачким логорима

Совjетски заробљеници претрпили су ужасне тортуре у њемачким логорима

Њемачка влада планира да плати укупно десет милиона евра надокнаде групи од око 4.000 живих совjетских заробљеника из Другог свjетског рата, због патњи коjе су преживjели у рукама нацистичке Њемачке, изjавили су Роjтерсу неименовани извори.

Конзервативци канцелара Ангеле Меркел пристали су да њихови партнери из Социjалдемократске странке одреде суму у додатном буџету. То значи да ће сваки преживjели добити 2.500 евра.

Патње 5,3 милиона совjетских ратних заробљеника од 1941. до 1945. године биле су екстремне и више од половине их jе умрло. Они су држани у нехуманим условима, многи су погубљени, а неки су страдали од глади или болести.

Портпарол њемачког Министарства спољних послова одбио jе да потврди постоjање овог плана, jер jе то надлежност Бундестага, односно доњег дома парламента, али jе рекао да вjеруjе да jе информациjа тачна.

У овом тренутку ниjе познато да ли ће надокнаде бити исплаћене само преживjелима у Русиjи или у свим бившим совjетским републикама.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Русиjа ће тражити од Немачке одштету од 4.000 милиjарди евра …

ЊЕМАЧКИ ПАР ПЛАТИО РАТНУ ОДШТЕТУ?! – Jadovno 1941.

министар правде спреман да плиjени њемачку имовину

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: