fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ГОРАН ХАЏИЋ ТРАЖИ ХИТНО ПРИВРЕМЕНО ПУШТАЊЕ НА СЛОБОДУ ЗБОГ БОЛЕСТИ

Горан Хаџић

Горан Хаџић

Оптужени Горан Хаџић затражио jе од Хашког трибунала хитно привремено пуштање на слободу како би могао да се подвргне хемотерапиjи, пошто му jе диjагностификован рак коjи не може бити оперисан – саопштено jе из Трибунала.

Хаџић, коjи jе за посљедњих 48 часова поднио два захтjева за привремено пуштање, у овом посљедњем данашњем тражи да буде пуштен на три недjеље пошто 26. фебруара треба да почне с хемотерапиjом.

Он jе позвао судско виjеће да у међувремену одобри и његов претходни захтjев за пуштање на 12 или више недjеља – прениjели су београдски медиjи.

У претходном захтjеву од 18. фебруара наведено jе да jе „Хаџићу диjагностификован рак коjи не може бити оперисан“ и да jе болест у финалноj фази.

Пациjент у таквом стању просjечно преживи 17 мjесеци, а између 65 и 75 одсто пациjената умре у року од двиjе године од постављања диjагнозе – пише у овом документу.

Љекари су Хаџићу преписали шестомjесечну хемотерапиjу, а у маjу треба да буде прегледан на МРИ скенеру.

Одбрана напомиње и да оптужени током хемотерапиjе неће бити у стању мjесецима да присуствуjе суђењу, jер би то негативно утицало на његово здравствено стање.

Хаџић, бивши предсjедник Републике Српске Краjине, оптужен jе за злочине против човjечности и кршење закона и обичаjа ратовања у Хрватскоj од 1991. до 1995. године. Ухапшен jе у jулу 2011. године на Фрушкоj гори и изручен Трибуналу.

Хаџић се пред судом изjаснио да ниjе крив ни по jедноj тачки оптужнице.

Суђење му jе почело 16. октобра 2012, а тужилаштво jе 9. априла прошле године завршило изношење доказа. Извођење доказа одбране почело jе у jулу.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Станимировић више ниjе могао да ћути – Пише Ратко Дмитровић

ХАШКИ ТРИБУНАЛ СЕ НЕ СТИДИ СВОЈЕ  – Jadovno 1941.

ИСТИНА О ПЛАНУ „Z-4“ – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: