fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ХРВАТИ ЋЕ ТРАЖИТИ ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈУ БиХ

Ucesnici_hrvatskog_narodnog_sabora-a6c8be87Предсjедник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изjавио jе да ће на засjедању Хрватског народног сабора (ХНС) 28. фебруара бити усвоjена декларациjа коjа ће дефинисати кључне смjернице хрватске политике у БиХ и у коjоj се предлаже федерални модел уређења БиХ.

„У декларациjи смо се осврнули на нашу позициjу у БиХ и на оно што мислимо да би требало промиjенити како би БиХ преживjела као држава. Понудили смо и поруку како мислимо да би требало реорганизовати БиХ да би била управо онаква какву ми желимо“, изjавио jе новинарима у Мостару Човић, коjи jе и предсjедник ХНС-а.

Предсjедник ХДЗ-а 1990 и члан Предсjедништва ХНС-а БиХ Мартин Рагуж у одвоjеноj изjави за новинаре након сjеднице Предсjедништва ХНС-а рекао jе да декларациjа предвиђа темељну реформу Устава БиХ како би била обезбиjеђена институционална и свака друга равноправност хрватског народа.

„Преферира се федерални модел уређења и иде се на могућност одржавања међународне конференциjе с обзиром на настанак садашњег Устава у оквиру Деjтонског споразума, а до тада да се утврде промjене коjе би омогућиле да БиХ иде евроатлантским путем“, навео jе Рагуж.

На Сабору ХНС-а 28. фебруара биће изабрано и ново руководство ове организациjе.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ЗЕМЉА КОЈЕ (ВИШЕ) НЕМА – Jadovno 1941.

Будућност БиХ у пет верзиjа – Jadovno 1941.

Не вjеруj Латинима, ни кад дарове носе – Jadovno 1941.

Колинда путарка – Jadovno 1941.

СРБИ У ХРВАТСКОЈ Трасирање етноцида – Jadovno 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: