fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Хрвати пребили младића зато што је Србин!

Хулигани са беjзбол палицама на железничкоj станици у Загребу улетели су у воз и претукли Ј. Г. (21) из Силбаша, коjи jе крвав и са тешким повредама путовао до Словениjе

Фото: Блиц.рс

Фото: Блиц.рс

ХУЛИГАНИ са беjзбол палицама на железничкоj станици у Загребу улетели су у воз и претукли Ј. Г. (21) из Силбаша, коjи jе крвав и са тешким повредама путовао до Словениjе.

– Био сам поспан, jер jе било jутро. Воз се зауставио на железничкоj станци у Загребу. Видео сам групу момака коjи су у рукама држали беjзбол палице. Улетели су у воз и псовали нам маjку српску. Ударали су млађе. Стариjе нису дирали. Тукли су ме песницама и палицама како по глави, тако и по целом телу. Успео сам да видим да су тукли jош jедног момка из Руме. Траjало jе као читаву вечност… Одjедном jе неко повикао: „Полициjа“ и сви су се разбежали – каже Ј. Г., коjи ниjе желео да се његово име помиње у новинама страхуjући за своjу безбедност.

Каже да су поjедини момци носили обележjа са натписима „Bad Blue Boys“, по коме су препознатљиви навиjачи загребачког Динама, и да му ниjе jасно из ког разлога су тукли момке у возу.

– Не знам колико jе jош момака добило батина, jер сам био у шоку и све ме jе болело. Нисам могао да се померам и jедва сам говорио – прича Ј. Г.

Каже да не зна ко jе звао полициjу, али да jе припадник полициjе разговарао с њим и узео му податке.

– Полицаjац ме jе питао да ли ми треба лекарска помоћ и одговорио сам му да он закључи на основу тога како изгледам, jер сам крварио. Међутим, добио jе позив да дође у оближњи парк, где се такође догодио инцидент у ком су учествовали навиjачи. Полицаjац ме jе напустио, а воз jе наставио пут и остао сам у њему. Када сам дошао у Словениjу, отац ме jе чекао на станици. Како сам изашао из воза, кренуо сам да повраћам крв. Пребацили су ме у љубљанску болницу, где ми jе указана лекарска помоћ. Након два дана затражио сам да дођем у Клинички центар Воjводине – каже Ј. Г.

Лечење у Љубљани га jе коштало 2.500 евра, а у Клиничком центру Воjводине до jуче су му рађене три ласерске операциjе на оку, jер му jе од силине удараца пукла мрежњача. Има седам копчи испод ока.

– Просто ми ниjе jасно зашто ми ниjе указана лекарска помоћ, jер сам био сав крвав и изубиjан – каже Ј. Г.

У Министарству спољних послова Србиjе сазнаjемо да jе наша амбасада поводом инцидента упутила ноту Министарству спољних и европских послова Републике Хрватске, са захтевом за хитну доставу свих релевантних података о овом догађаjу укључуjући и информациjе о предузетим мерама за утврђивање идентитета и одговорности починилаца. Амбасада jе затражила поjашњење разлога због коjих повређеном ниjе одмах указана неопходна лекарска помоћ.

МУП ХРВАТСКЕ: ОДБИЛИ СУ ЛЕЧЕЊЕ

У ЗАГРЕБАЧКОЈ Полициjскоj управи нам jе речено да су полициjски службеници запримили доjаву и на железничкоj станици затекли два србиjанска држављанина старости 21 и 28 година, коjи су изjавили да их jе физички напало више особа. Они су, како кажу у загребачкоj Полициjскоj управи, одбили лекарску помоћ наставивши путовање возом за Љубљану.

Извор: НОВОСТИ

 

Везане виjести:

Све jе више напада на Србе у Хрватскоj – Jadovno 1941.

ВАНДАЛСКИ НАПАД ПОДСТАКАО 18-ГОДИШЊИ МЛАДИЋ …

“ХРВАТСКИ ЈУНАЦИ“ НА СРПСКУ ДЕЦУ: “Бранитељи …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: