fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

КЛИНТОН ДА СЕ СТИДИ СВОЈИХ ИЗЈАВА У СРЕБРЕНИЦИ

Џулиjан Харстон

Џулиjан Харстон

Бивши помоћник генералног секретара УН Џулиjан Харстон изjавио jе да би бивши предсjедник САД Бил Клинтон требало да се стиди своjе изjаве да до напада на премиjера Србиjе Александра Вучића у Сребреници 11. jула не би дошло да jе „дошао раниjе или касниjе“.

„Клинтон треба да се стиди онога шта jе рекао. Када jе требало Вучић да дође? Када све буде готово? А зашто би онда уопште долазио? Био jе то добар Вучићев гест, а о његовом боравку тамо требало jе да брину домаћини, а не Клинтон“, рекао jе Харстон за београдску „Политику“.

Он jе нагласио да, након што jе чуо да се Клинтон у Сребреници похвалио да су му двиjе „пропале државе“ – БиХ и (самопроглашено) Косово наjвећи успjеси, не жели више да слуша ни њега ни његову супругу, коjа „наплаћуjе и по 300.000 долара од оних коjи желе да чуjу шта има да каже“.

Харстон jе рекао да му ниjе jасно шта jе била сврха британског приjедлога резолуциjе о Сребреници и нагласио да jе било очигледно да то Русиjа никада неће прихватити не само jер jе Србиjа замолила већ зато што има дефинисану политику о томе.

Говорећи о резолуциjи и посљедицама коjа jе могла имати по Републику Српску, будућу да jе овим документом злочин у Сребреници оквалификован као геноцид, Харстон jе рекао да „Република Српска ниjе заснована на геноциду већ на Деjтонском споразуму“.

Говорећи о предстоjећоj прослави 20 година од акциjе „Олуjа“ у Хрватскоj, Харстон jе оциjенио да jе то наjблаже речено неосjећаjно, а наjоштриjе – провокативно.

„Ту долазимо до политичке подршке коjу су Хрвати уживали. Док за независност могу да захвале Ниjемцима, дотле за `Олуjу` има да захвале САД“, каже Харстон.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Подигли су споменик Клинтону а сада беже из долине суза, кроз …

Воjно учешће САД у нападу на Републику Српску Краjину 1995 …

апсурдно и страшно поредити сребреницу са холокаустом

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: