fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

НИСУ УПОЗНАТИ О ИНИЦИЈАТИВИ О ГРАДЊИ БОШЊАЧКЕ ШКОЛЕ

Бања Лука

Бања Лука

Министарство просвjете и културе Републике Српске ниjе упознато о инициjативи Вакуфске дирекциjе у БиХ о отварању посебне школе за бошњачку дjецу у Бањалуци, речено jе Срни у овом министарству.

У Министарству поjашњаваjу да нису примили никакав званичан захтjев за отварање школе.

„Прес Република Српска“ пише да jе директор Вакуфске канцелариjе у БиХ Сенаид Заjимовић саопштио федералним медиjима да ће у Бањалуци ускоро почети да ради школа за бошњачку дjецу, а да се њена локациjа налази у насељу Кочићев Виjенац.

Градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић рекао jе за оваj лист да jе очигледно риjеч о покушаjу злоупотребе дjеце у политичке сврхе, што град и Република Српска неће дозволити.

Гаврановић jе напоменуо да градске власти издаjу грађевинске дозволе за евентуалну изградњу таквог обjекта.

„Наравно да таква школа не би могла да буде изграђена у Бањалуци исто као што не бих дозволио ни да се посебне школе отвараjу за српску или хрватску дjецу“, истакао jе Гаврановић.

Члан Одбора Народне скупштине Републике Српске за образовање, науку и културу Крсто Јандрић рекао jе да таква инициjатива представља увреду за сваког нормалног човjека.

„Осим што такве дозволе не постоjе за отварање школе за бошњачку дjецу у Бањалуци, такве идеjе су дубоко антицивилизациjске и вриjеђаjу осjећаjе нормалних људи“, каже Јандрић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Зелена трансверзала – Аутор: Др Срђа Трифковић – Jadovno 1941.

Танасковићеви белези у Српскоj – Jadovno 1941.

ПОКУШАЈ ОБНАВЉАЊА УЛОГЕ ТУРСКЕ КАО  – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: