fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЗА ДАЉИ КОРАК ОРГАНИЗОВАТИ РЕФЕРЕНДУМ

Miroslav_Lazanski.jpg
Мирослав Лазански

Воjни аналитичар Мирослав Лазански изjавио jе да jе Србиjа потписивањем Индивидуалног акционог плана партнерства са НАТО (ИПАП) дошла до посљедње степенице на путу за пуноправно чланство у Алиjанси, и да свака даља активност на том плану не би требало да прође без грађанског референдума.

Лазански jе оциjенио да jе потписивањем овог споразума Србиjа дошла на корак од пуноправног чланства у тоj моћноj међународноj воjноj организациjи.

Он jе рекао да ова фаза сарадње са НАТО не би требало да Србиjи створи проблеме у односима са Русиjом.

„Русиjа jе jасно рекла да њоj не смета споразум о Партнерству за мир, али око ИПАП-а се jош ниjе одредила. Руси гледаjу шта ће бити даље и ми смо сада дошли до Рубикона, а то jе пуноправно чланство у НАТО“, рекао jе Лазански.

Говорећи о заjедничкоj воjноj вjежби Србиjе и Русиjе наjављеноj за септембар, он jе одговорио да Европа треба да има разумиjевање.

„Србиjа jе воjно неутрална и као таква треба да има воjне вежбе и са Кинезима и са Русима и са Американцима. Ако Европа поштуjе статус неутралности Србиjе онда мора да има и разумевање. Ако нас присиљава и сврстава, онда ми то личи на Троjни пакт из 1941. и Србиjа на то не би смела да пристане“, рекао jе Лазански за Радио-телевизиjу Воjводине.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

НИКАДА СЕ НЕ СМИЈЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО АГРЕСИЈА …

ПОЧЕЛА КАМПАЊА „СРБИЈА НИКАД У НАТО“ – Jadovno 1941.

ВОЈСКА НАТО МОЖЕ СЛОБОДНО ДА „КРСТАРИ“ СРБИЈОМ …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: