fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЗАБРАНИТИ РАД ОРГАНИЗАЦИЈЕ КОЈА ЈЕ ПОЗВАЛА ТАЧИЈА У БЕОГРАД

Srpski_sabor_Zavetnici_6.jpg
Српски сабор Заветници

Српски сабор „Заветници“ затражио jе хитну забрану рада невладине организациjе „Омладински одбор за образовање“, коjа jе на конференциjу о интеграциjама западног Балкана у ЕУ, коjу организуjе 24. априла у Београду, позвала ратног злочинца, а сада замjеника премиjера самопроглашеног Косова Хашима Тачиjа.

„Београд ниjе место за окупљање терориста и злочинаца, а грађани Србиjе нису дужни да финансираjу антиуставне невладине организациjе чиjи jе jедини смисао постоjања урушавање српских националних и државних интереса“, наведено jе у саопштењу Српског сабора „Заветници“.

„Заветници“ упозораваjу да су главни финансиjери „Омладинског одбора за образовање“ амбасаде САД и Велике Британиjе, Министарство омладине и спорта Србиjе, Тужилаштво за ратне злочине, Канцелариjа за европске интеграциjе, Агенциjа за борбу против корупциjе, и наглашаваjу да jе финансирање таквих организациjа из државног буџета за осуду.

„Осуђуjемо финансирање из државног буџета организациjа коjе подриваjу уставни поредак Србиjе и вриjеђаjу достоjанство свих њених грађана. Захтиjевамо да се дjеловање ове организациjе прогласи неуставним, а њен даљи рад забрани“, поручуjу „Заветници“.

Они констатуjу да jе поражаваjућа чињеница да се представнику нелегалне сецесионистичке власти пружа гостопримство, чиме се на краjње перфидан начин крши државни Устав, урушава териториjални интегритет српске државе и пружа легитимитет правно непостоjећоj државности Косова.

„Завjетници“ подсjећаjу да jе Хашим Тачи звани Змиjа 1997. године осуђен због терористичког дjеловања и злочина над српским народом на Косову и Метохиjи, а да jе потjерница коjу jе МУП Србиjе за њим расписао и даље на снази.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ВЛАСТ ПРИМА ЗЛОЧИНЦА ТАЧИЈА – Jadovno 1941.

Молитвени помен закланих на жртвеном пољу … – Jadovno 1941.

Трговина органима : Докази против Тачиjа – Jadovno 1941.

Дачић: Србиjа не оспорава принцип права на самоопредjељење …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: