fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

Зашто Душан Машић своје морбидне идеје не спроводи у Јадовну или Братунцу?

Душан Машић

Душан Машић

Пише: Ђоко Кесић

Ако политичка елита жели да миjења Србиjу, нису jоj сметња само старлете и корупциjа. Ту jе и ММФ, затим разне резолуциjе о Сребреници, као и бриселска косовска морања, па и извjесни Душан Машић, запосленик ББЦ-jа, коjи вjеруjе да као службеник Империjе мора личним примjером да илуструjе британску резолуциjу о Сребреници.

Он за 11. jул организуjе акциjу „Седам хиљада“, са намjером да испред Скупштине Србиjе у Београду у 11.07 часова легне 7.000 људи у знак сjећања на сребреничке жртве.

– Када би се поредала тиjела страдалих jедно до другог, од Скупштине Булеваром краља Александра стигли бисмо до Винче – каже Машић.

Човjек коjи биjе туђу политичку битку само jе извођач британских радова и гравер на туђим гробовима. У Сребреници jе почињен тежак злочин, али нису страдали само муслимани. Догодио се злочин под покровитељством богова рата, учињен српском и муслиманском руком. Баш као у Хомеровоj „Илиjади“, гдjе се Зевс и дружина играjу са страдањима под Троjом, тако су и нови богови рата – САД, Британиjа и Француска – режирали многа, па и сребреничка страдања у грађанском рату у СФРЈ. Људи су гинули у договореном рату, размjењивале су се териториjе и злочини.

То потврђуjу и наjновиjа открића о ратним играма САД, Британиjе и Француске око Сребренице, а о томе подробниjе говори поштен филм норвешког редитеља Ола Флума „Сребреница – издани град“, гдjе о злочинима у Сребреници и околини говоре углавном муслимани из Сребренице. Они причаjу како jе из Сребренице као заштићене и демилитаризоване зоне Насер Орић са своjом ратном камарилом излазио и клао по околним српским селима. Послиjе су дошли Срби из тих села и, махом из освете, починили страшне злочине.

Богови рата данас се играjу и са британском резолуциjом о Сребреници, чиjи jе циљ да ревидира Деjтонски споразум и избрише Републику Српску. А Машић, уколико хоће да реда жртве Сребренице, могао би да им дода и оних 3.500 српских жртава из циjелог Подриња, па да тако стигне до Смедерева. Ако жели да разради ту морбидну идеjу, нека иде у Јадовно. Тамо би од 40.000 усташких жртава могао да начини сплав преко Јадрана, до Мусолиниjевог родног мjеста.

Извор: INTERMAGAZIN

 

Везане виjести:

Машић из Лондона – Jadovno 1941.

позив на симболично стаjање 3.267 срба пред скупштином

ПАГ – Jadovno 1941.

Комплекс Јадовно – Complex Jadovno – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: