fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

“Алија Изетбеговић је корумпирани фундаменталиста”

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/alija_izetbegovic.jpg

Алиjа Изетбеговић никада ниjе био партизан и антифашиста, већ корумпирани фундаменталиста, коjи jе припадао усташкоj и идеологиjи “Ханџар дивизиjе”, тврди стручњак за борбу против тероризма Џевад Галиjашевић.

 Галиjашевић истиче да jе изjава председника Републике Српске Милорада Додика о учешћу Алиjе Изетбеговића у “Ханџар дивизиjи” базирана на чињеницама коjе су, углавном, обjављиване у федералним медиjима.
Галиjашевић jе навео да су те чињенице изнесене и у jедном специjалном издању “Слободне Босне”, под називом “Ко jе био Алиjа Изетбеговић”, аутора Аднана Бутуровића.

“Лаж jе да jе Алиjа Изетбеговић икада био партизан. Он jе припадао покрету `Ел-Хидаjе`, то jе такозвана усташка омладина спремна за регрутациjу за `Ханџар дивизиjу` и то jе тачан податак”, рекао jе Галиjашевић.
Наводећи да су “Ел-Хидаjе” биле огранак и тадашње “муслиманске браће”, Галиjашевић jе рекао да зато ниjе ни чудо што и данас Изетбеговићи сарађуjу са “Муслиманским братством” из Египта.

Он jе подсетио и да jе Алиjа Изетбеговић био осуђен на три године затвора jер jе 1946. године избегао служење воjног рока, управо из верских разлога, а био jе осуђен и за исламски фундаментализам.
Галиjашевић jе напоменуо и да jе у Алиjа Изетбеговић у затвору, за време служења трогодишње казне, био врбован од тадашње Службе државне безбедности и постао њихов “благи сарадник”, али да се никада ниjе одрекао исламистичке идеологиjе, коjу jе наjбоље исказао кроз “Исламску декларациjу”.
“Он jе идеjу исламске државе изнио већ тада jасниjе него што jе обjављуjе Ебу Бекер Ел Багдади, вођа такозване ‘Исламске државе”, истиче Галиjашевић.

Кабинет бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића демантовао jе данас изjаву председника Српске Милорада Додика да jе Алиjа Изетбеговић био припадник “Ханџар дивизиjе” коjа jе клала и убиjала Србе, те затражио да се jавно извини.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао jе да не види разлог зашто би се извињавао због изjаве да jе Алиjа Изетбеговић био припадник “Ханџар дивизиjе”, кад су то много пре њега обjавили броjни историчари и медиjи, међу коjима и угледни лист “Њуjорк таjмс”.

 

Извор: Intermagazin

 

Везане виjести:

Danka Kojadinović: ISTINA I POMIRENJE – Jadovno 1941.

САРАЈЕВО МЈЕСТО ЗЛОЧИНА (видео) – Jadovno 1941.

Мр Горан Латиновић: Хуманост Младих муслимана (5) – Jadovno 

Школа у Горажду носи назив по нацистичком СС официру 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: