fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СРБИ ПРЕТРПЈЕЛИ ГЕНОЦИДЕ, А ЖРТВЕ РЕВИЗИЈЕ ИСТОРИЈЕ

Посjета заjедничке српско-француске делегациjе Јасеновцу

Посjета заjедничке српско-француске делегациjе Јасеновцу


Срби су данас постали жртве ревизиjе историjе, мада су у 20. виjеку претрпjели три геноцида за коjе нико ниjе одговарао, изjавио jе у Јасеновцу Андреj Фаjгељ, замjеник предсjедника политичке организациjе „Трећа Србиjа“ чиjе jе сjедиште у Новом Саду.

„Да ствар буде jош гора, Србима jе наметнута стигма злочинаца и данас пред нашим очима имамо ревизиjу историjе. Тако су Срби оптужени за изазивање Првог светског рата, умањуjу нам се жртве у Другом светском рату и слично“, истакао jе Фаjгељ, саопштено jе данас из „Треће Србиjе“.

Фаjгељ jе посjетио концентрациони логор, у коjем током Другог свjетског рата страдало више стотина хиљада људи, претежно Срба, Јевреjа и Рома, заjедно са члановима Удружења „Породица и брак“ из Француске.

Генерални секретар тог удружења Гиjом де Тjелоа рекао jе да се Европа мора вратити своjим хришћанским кориjенима и стога jе неопходно осудити све оне коjи су злоупотребљавали Христа због идеологиjе.

„Не смиjемо никада дозволити релативизациjу злочина, ма гдjе се он десио и ма ко га починио“, оциjенио jе Де Тjелоа.

Смисао посjете заjедничке српско-француске делегациjе Јасеновцу jе борба против ревизиjе историjе и његовање културе сjећања на сва зла коjа су се дешавала, не само српском, него и другим народима у Европи и свиjету, наводи „Трећа Србиjа“.

Ова политичка организациjа и француско удружење „Породица и брак“ недавно су склопили споразум о сарадњи коjи се заснива управо на борби против ревизиjе историjе у Европи, као и његовању културе сjећања на трагедиjе српског и других народа.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Фаjгељ: Самопорицање jе српска бољка – Jadovno 1941.

Нови Сад: отворена изложба Моjе Јадовно – Jadovno 1941.

Говор директора Културног центра Новог Сада Андреjа Фаjгеља …

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: