fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У НЕДЈЕЉУ У ДОЊОЈ ГРАДИНИ ДАН СЈЕЋАЊА НА ЖРТВЕ УСТАШКОГ ЗЛОЧИНА

Donja_Gradina_2-2c585445У Доњоj Градини у недjељу, 19. априла, биће обиљежен Дан сjећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом наjвећем стратишту Доња Градина.

Ове године обиљежава се 70 година од пробоjа логораша из комплекса усташких концентрационих логора у Јасеновцу.

Програм обиљежавања Дана сjећања почеће служењем Свете архиjереjске литургиjе у цркви Светих апостола Петра и Павла у Козарскоj Дубици од 9.00 часова.

Парастос и помен жртвама усташког геноцида, коjи подразумиjева служење молитве на српском, jевреjском и ромском jезику, почеће у 12.00 часова, а претходно ће броjне делегациjе положити виjенце невино страдалим жртвама логора Јасеновац.

У 13.00 часова предвиђено jе обраћање званичника, а осим преживjелих логораша и њихових потомака, те личности из jавног и политичког живота, очекуjе се присуство делегациjа Србиjе, Израела и других земаља.

Након обраћања званичника, у 13.40 почеће мемориjална академиjа „Тражим помиловање“ посвећена убиjеним Србима, Јевреjима и Ромима у такозваноj „творници смрти“.

Општина Козарска Дубица обезбиjедила jе бесплатан превоз за грађане коjи у недjељу, 19. априла, желе да присуствуjу парастосу и помену у Доњоj Градини.

Из општинске управе наjављено jе да ће два аутобуса кренути испред спортске дворане у 10.30 часова.

У истом термину биће организован превоз и испред цркве Светих апостола Петра и Павла, а из насељеног мjеста Кнежица аутобус ће кренути у 10.00 часова.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

СРПСКИМ ЖРТВАМА ДАТИ ИМЕНА ДА СЕ ЊИМА НЕ БИ МАНИПУЛИСАЛО

ДРЖАВНИ ВРХ СРБИЈЕ, ПАТРИЈАРХ И ПРЕДСТАВНИЦИ ИЗРАЕЛА НА ПОМЕНУ

ОБИЉЕЖАВАЊЕ 70 ГОДИНА ОД ПРОБОЈА ЛОГОРАША 19. АПРИЛА

СТРАТИШТА – ЈАСЕНОВАЦ – ЈАДОВНО 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: