fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПРИКАЗАН ФИЛМ “ЕНКЛАВА“

Филм Енклава

Филм Енклава

Филм „Енклава“, коjи шаље снажну антиратну поруку, премиjерно jе приказан у Костаjници.

 

Филм, редитеља и сценаристе Горана Радовановића, синоћ jе пробудио наjдубље емоциjе код костаjничке публике. Публика jе на краjу дуготраjним аплаузом поздравила младог глумца Филипа Шубарића, коjи jе присуствовао премиjери.

 

Филм jе приказан у организациjи Народне библиотеке „Невенка Станисављевић“ и Омладинског клуба „Феникс“. Премиjери у Костаjници присустовао jе и промотер филма Немања Дамjанић.

 

„Енклава“ обрађуjе тему положаjа Срба коjи су остали да живе на Косову и Метохиjи након 1999. године у малим изолованим заjедницама – енклавама. У овоj причи, уз много перипетиjа, jедан осамдесетогодишњи старац ће, ипак, бити сахрањен захваљуjући свом унуку, десетогодишњем дjечаку коjи се усудио да учини нешто немогуће за обjе заjеднице на Косову, и српску и албанску: да заволи и стекне приjатеља на супротноj страни.

 

Филм jе номинован за награду Оскар, за наjбољи филм ван енглеског говорног подручjа у 2015. години. Главне улоге тумаче Небоjша Глоговац, Аница Добра, Миодраг Кривокапић и дjеца из српских енклава на Косову и Метохиjи.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ПРОТЈЕРАЛИ СРБЕ, А САДА ПРОТЈЕРУЈУ И ГРОБОВЕ

БОЉЕВЧАНИ САМИ ПОД НЕБОМ

ПРЕМИЈЕРА „ЕНКЛАВЕ“ 4. МАРТА У САВА ЦЕНТРУ

КОСОВО – ЈАДОВНО 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: