fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЕКСХУМИРАНО 875 ЖРТАВА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/oluja/sibenik-ekshumacija.jpg

БЕОГРАД, 1. АВГУСТА /СРНА/ – Са регистрованих локациjа до сада jе ексхумирано 875 жртава погрома српског народа у хрватскоj воjно-полициjскоj акциjи „Олуjа“, док jош 215 жртава чека на ексхумациjу, речено jе данас на конференциjи поводом 19. годишњице страдања Срба у тоj акциjи.

Представници Удружења породица несталих „Суза“ истакли су да су починиоци злочина и даље недодирљиви, а судбина несталих нериjешена.

Они су позвали хрватску Владу да не продубљуjе бол породицама прикривањем злочина и минимизирањем размjера српских жртава, истичући да Хрватска мора да прихвати чињеницу о почињеним злочинима над Србима и процесуира починиоце.

Предсjедник Комисиjе Владе Србиjе за нестала лица Вељко Одаловић прецизирао jе да jе у Хрватскоj до сада ексхумирано укупно 1.225 тиjела убиjених Срба, а да има jош чак 237 познатих гробних мjеста коjе нису ексхумирана.

Он jе навео да jе од 1.225 ексхумираних жртава до сада индентификовано 799 њих, а да jош 426 жртва, чиjоj jе ексхумациjи Комисиjа присуствовала, нису индентификоване.

Одаловић jе наjавио да ће се од jесени наставити са новим идентификациjима и обиласком нових локациjа, попут Горњег селишта гдjе,
према подацима Комисиjе, има 88 посмртних остатака Срба.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

НЕМА ПОЗИТИВНИХ ПРОМЈЕНА ПРЕМА СРПСКИМ ИЗБЈЕГЛИЦАМА

МИТРОВИЋ : НА ОЗРЕНУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА

ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА – ТРАЖЕ СЕ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: