fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СРБИЈА ЋЕ СТАТИ ТАЧНО У ПОДНЕ

Колона избjеглица из Краjине пред мостом Рача

Колона избjеглица из Краjине пред мостом Рача


Дан сjећања на страдале Србе, Србиjа и Република Српска ће обиљежити 4. августа великом манифестациjом код моста на Рачи и 5. августа Даном жалости, сиренама и црквеним звонима тачно у подне.

Петог августа ће, поред парастоса, бити одржана централна манифестациjа у Центру „Сава“.

„Тачно у подне Србиjа ће стати на jедан минут. Огласиће се сва црквена звона и све сирене како бисмо застали и одали пошту свим убиjенима и протеранима“, рекао jе за „Блиц“ министар рада Србиjе Александар Вулин, наводећи да на исти начин Јевреjи обиљежаваjу Дан Холокауста.

Очекуjе се долазак више хиљада грађана у Рачу, као и представника Владе и дипломатског кора, а циjели догађаj директно ће преносити РТС.

Вулин jе рекао да ће на аутопуту куда су се кретале српске избjеглице бити диjељени флаjери на коjима ће бити историjске чињенице и елементарне истине о дешавањима 1995. године.

„Тог 4. августа мост између Србиjе и Републике Српске код Сремске Раче биће осветљен посебном расветом. Мост ће бити испуњен младим људима у српским народним ношњама“, навео jе Вулин.

Вулин, коjи jе предсjедник Организационог одбора за обиљежавање Дана сjећања, додао jе да ће испод моста бити организована манифестациjа уз културно-умjетнички програм, на коjоj ће говорити представници Србиjе и Српске.

„Никада до сада нешто овакво ниjе обележавано. Биће то велики догађаj“, истиче Вулин.

Он jе подсjетио да jе Влада Србиjе дониjела одлуку да 5. август буде Дан жалости, али да би се обиљежавао сваке године, потребно jе усвоjити закон о датумима, што ће бити и урађено.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ ПРОГРАМА ОБИЉЕЖАВАЊА 5. АВГУСТА

ДОГОВОРЕНО ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЊЕ СРБА

НА РАЧИ ОБИЉЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СТРАДАЊА СРБА У „ОЛУЈИ“

Програм обиљежавања 20. годишњице страдања Срба у „Олуjи“ (Наjава)

Олуjа – Јадовно 1941.

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: