fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ДАН СЈЕЋАЊА НА ХОЛОКАУСТ – 10. МАЈ

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/stratista/ostala_stratista/sinagoga-beograd.jpg

БЕОГРАД, 22. ЈУЛА /СРНА/ – Скупштина града Београд данас jе одлучила да се 10. маj убудуће обиљежава као дан сjећања на жртве холокауста у српскоj приjестоници.

Градски менаџер Горан Весић подсjетио jе да jе Београд jедан од риjетких европских градова коjи има развиjену jевреjску заjедницу, а у свом календару нема дан посвећен страдању тог народа.

„За нас, као Скупштину града, веома jе важно да се оваj дан обележава и да се подсећа на безумље коjе jе почињено, како би се дао налог будућим
генерациjама да у овом граду више нико не сме да страда, jер jе друге вере и нациjе“, рекао jе Весић, преносе београдски медиjи.

Бранко Шнап из Јевреjске заjеднице рекао jе да су Јевреjи били прошлост Београда, али да су и његова садашњост и будућност, као и све заjеднице
коjе живе у мултиконфесионалном граду.

„Београд као мултиетнички и мултиконфесионални град, коjи jе много тога поделио са Јевреjима, на оваj начин показуjе да се сећа страдања Јевреjа“, истакао jе Шнап.

Он jе подсjетио да jе у Београду од 6. априла до 10. маjа 1941. године страдало више од 90 одсто припадника jевреjске заjеднице.

Извор:https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане виjести:

КАКО ЈЕ СТРАДАО МИТРОПОЛИТ ПЕТАР ЗИМОЊИЋ

Календар геноцида: Први транспорт српске дjеце са Козаре стигао у Загреб

О Светом Вукашину клепачком и jасеновачком

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: