fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

СРБИ НЕ СМИЈУ ЗАБОРАВИТИ ГЕНОЦИД ПОЧИЊЕН НАД ЊИМА

Babken_Simonjan-2d68cdb1Почасни конзул Србиjе у Јермениjи Бабкен Симоњан изjавио да Срби никада не смиjу заборавити геноцид коjи jе над њима почињен у 20. виjеку и нагласио да српски народ културу сjећања мора учити од jерменског.

Он jе истакао да Србима треба усадити у срца да jе Косово српска земља и да никада ниjе било албанско.

„Као што jе Нагорно Карабах отет од Јермениjе тако jе Косово отето од Србиjе. Кад-тад Косово ће поново бити српско! Веруjте, ми у томе имамо искуства“, рекао jе Симоњан за „Политику“.

Он jе истакао да jе неслога велика мана Срба. „Добри сте научници, интелектуалци, писци, домаћини, мирољубив и добродушан народ, али не можете сломити ту неслогу и рећи `приjатељу, ти си у праву`, а само слога може да спаси Србиjу“, поручио jе Симоњан.

Говорећи о обиљежавању стогодишњице геноцида над Јерменима, Симоњан jе навео да jе 30 земаља потврдило долазак, а да jе позив на централну манифестациjу упућен српским парламентарцима и предсjеднику Србиjе Томиславу Николићу.

Он jе подсjетио и на риjечи предсjедника Јермениjе Сержа Сергсjана, коjи jе често истицао да се прошлости окрећу они народи коjи ту прошлост имаjу, док они коjи jе немаjу гледаjу само у будућност.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Сабор Јерменске Цркве припрема канонизациjу жртава геноцида

СЕНАТ О ПРИЗНАЊУ ГЕНОЦИДA НАД ЈЕРМЕНИМА – Jadovno …

Крвави пут од Арарата до Јадовна – Пише … – Jadovno 1941.

Хрватска криjе геноцид – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: