fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

ANĐELININ FILM ISKRIVIO ISTINU O RATU U BiH I POVRIJEDIO SRBE

Petar Djokic.jpg

BANjALUKA, /SRNA/ – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je da je film „U zemlji krvi i meda“ Anđeline Džoli očito iskrivio istinu o ratu u BiH i jako povrijedio Srbe jer je zasnovan na netačnim činjenicama koje pokušava kroz film da predstavi kao stvarno stanje rata u BiH.

„Kroz ovaj film pokušava da se predstavi ono što nije stvarno, činjenično i tačno stanje rata u BiH i to može dugoročno da stvara vrlo loš odnos prema BiH od onih koji eventualno pogledaju taj film, kao i prema Srbima“, rekao je Đokić novinarima u Banjaluci, komentarišući premijerno prikazivanje ovog filma u Sarajevu.

Đokić kaže da se Anđelina Džoli kao umjetnik upustila u avanturu u BiH, time što istinu o BiH gleda na jedno oko i što je dopustila sebi da bude uvučena u „bosanski vrtlog“ na potpuno pogrešan način i da bude instrumentalizovana u korist samo jednog pogleda što je istorija posljednjeg rata u BiH.

„Za Džolijevu bi bilo dobro da bar kod nekog od zvaničnika Republike Srpske zatraži razgovor kako bi joj pružili informacije da eventualno `progleda i na drugo oko`“, rekao je Đokić.

Đokić je istakao da bi iz jednog takvog razgovora američka glumica shvatila šta je suština rata u BiH, kao i obim žrtava rata i na kojoj strani su one nastale.

On je rekao da je iz navedenih razloga sasvim bila opravdana negativna reakcija iz Republike Srpske na ovaj film.

U sarajevskoj dvorani „Zetra“ prije dva dana premijerno je prikazan film „U zemlji krvi i meda“, čiji je režiser američka glumica Anđelina Džoli.

 

 

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: