fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ОБНОВА ШЕСТ СПОМЕНИКА

Прњавор

Прњавор


На подручjу општине Прњавор у овоj години биће обновљено jош шест спомен-обиљежjа подигнутих као знак сjећања на борце погинуле у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, наjавио jе начелник општине Прњавор Синиша Гатарић.

Гатарић, коjи jе у Доњим Смртићима присуствовао помену за девет погинулих бораца, рекао jе да су споменици у Доњим и Горњим Смртићима реновирани и доведени у стање достоjно чувања успомена на погинуле борце.

Он jе подсjетио да jе у току прошле године таj посао урађен на седам спомен-обиљежjа.

Начелник општине Прњавор истакао jе да су парастоси прилика да се чува сjећање на погинуле jунаке из протеклог рата, али и да се одржи своjеврсни час историjе.

„Историjа се може квалификовати на више начина, посебно у садашње вриjеме када су у току велике ревизиjе одређених историjских истина. Зато jе ово прилика да се присjетимо правог разлога сукоба у бившоj Југославиjи и подсjетимо на jунаштво момака коjи су животе уградили у темеље Републике Српске“, нагласио jе Гатарић.

Предсjедник општинске Борачке организациjе Владо Живковић истакао jе да се не смиjе заборавити да jе из Прњавора у протеклом рату погинуло 626 бораца, коjи су учествовали у наjзначаjниjим борбама за стварање Српске.

„Годишњим поменима и парастосима одаjемо почаст и чувамо сjећање на те храбре људе“, додао jе Живковић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Прњавор: Подигли споменик жртвама – Jadovno 1941.

ПОМЕН ПОГИНУЛИМ ПРЊАВОРЧАНИМА – Jadovno 1941.

ЕВОЦИРАНЕ УСПОМЕНЕ НА ОДБРАНУ ОПШТИНЕ – Jadovno …

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: