fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ПОЛИЦИЈА ВОДИ ГЛАВАША У ЗАТВОР

Бранимир Главаш

Бранимир Главаш


У току jе спровођење Бранимира Главаша у затвор Реметинец по налогу загребачког Жупаниjског суда.

Суд у Загребу издао jе оваj налог осjечкоj полициjи, након што jе Врховни суд закључио да би Главаш на слободи могао да уништи доказе или утиче на свjедоке, те му одредио истражни затвор у коме би требало да дочека коначну пресуду за ратне злочине у Осиjеку.

„Суд jе издао налог за Главаша, коjи иде полициjи у Осиjеку. Они би током дана требало да га доведу“, рекао jе портпарол загребачког Жупаниjског суда Крешимир Девчић.

Према одлуци Врховног суда, истражни затвор Главашу може да траjе до правоснажног окончања кривичног поступка, али не дуже од казне на коjу jе неправоснажно осуђен.

Одлука jе донесена након жалбе тужилаштва на одлуку ванрасправног виjећа загребачког Жупаниjског суда од 6. фебруара да Главаш, након изласка из затвора у Мостару, може да се брани са слободе.

Главашева обрана наjавила jе да ће чим прими рjешење Врховног суда подниjети тужбу Уставном суду.

Уставни суд Хрватске 12. jануара укинуо jе пресуду Врховног суда у случаjевима „гаража“ и „селотеjп“ у коjима jе Главаш правоснажно осуђен на осам година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осиjеку 1991.

Од Врховног суда, Уставни суд jе затражио да понови поступак коjим jе потврдио осуђуjућу пресуду загребачког Жупаниjског суда.

Након укидања правоснажне пресуде на снази jе остала неправоснажна пресуда, коjом jе Главаш био осуђен на десетогодишњу казну затвора.

Од укупно пет година и четири мjесеца, Главаш jе у мостарском затвору био четири године, а преостали дио казне одслужио jе у Сараjеву и Зеници.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

Загреб: Главаш се враћа у затвор

Главаш остаjе на слободи

ШТРБАЦ: УКИДАЊЕ ПРЕСУДЕ – ПОЛИТИЧКА … – Jadovno 1941.

Саопштење: Захтевамо оштру реакциjу Србиjе поводом изjаве Колинде Грабар да jе Воjводина држава!

Саопштење: Одлучно одговорити на … – Jadovno 1941.

ГЛАВАШ УСКОРО НА РАДНОМ МЈЕСТУ!? – Jadovno 1941.

Жртве Главашевих злочина на споменику … – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: